Ημερίδα “Ενέργεια και Περιβάλλον: Νομοθετικές και πολιτικές προτεραιότητες”

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με τους Δήμους Κοζάνης και Εορδαίας και την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, διοργάνωσε Ημερίδα στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2011 στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα αντιστοίχως. Την εκδήλωση υποστηρίξει επίσης ο Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός Κεντροδυτικής Μακεδονίας WEST CHANNEL.

Η δράση αυτή αποτέλεσε μία νέα πρωτοβουλία, της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας του ΕΚ, με τίτλο: “Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην πόλη σας” και απευθύνθηκε στους πολίτες της περιφέρειας με στόχο την ανάπτυξη διαλόγου μαζί τους σχετικά με ζητήματα ευρωπαϊκών πολιτικών που αφορούν ιδιαίτερα την εκάστοτε περιοχή. Πρόκειται για ένα σύνολο δράσεων με τη συμμετοχή Ευρωβουλευτών καθώς και εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων πολιτών, με στόχο τη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους πολίτες και τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να ενημερωθούν για  το νομοθετικό έργο και τις πολιτικές πρωτοβουλίες του ΕΚ σε τομείς ιδιαίτερου τοπικού και περιφερειακού ενδιαφέροντος. 

Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου και ώρα 17:00, στην  Κοβεδάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, έλαβε χώρα ανοιχτή συζήτηση, με ομιλητές ευρωβουλευτές, εκπροσώπους των περιφερειακών και δημοτικών αρχών, κοινωνικο-επαγγελματικών ενώσεων, εμπειρογνωμόνων και πανεπιστημιακών .

Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011, αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών επισκέφτηκετην Πτολεμαΐδα για να πραγματοποιήσουν συναντήσεις και να ανταλλάξουν απόψεις με εκπροσώπους φορέων και ενώσεων  που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Απασχόλησης, της Υγείας και της προστασίας του Περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το Σταθμό της ΔΕΗ ” Αγ. Δημήτριος”, το λιγνιτωρυχείο ” Νότιο Πεδίο” και τη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας (ΖΕΠ).

 

Το πρώτο πάνελ της συζήτησης (από δεξιά): Λ. Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής Γραφείου του Ε. Κ. στην Ελλάδα, Π. Κουκουλόπουλος, βουλευτής Κοζάνης, Κ. Μαρκοπούλου Διευθύντρια Ενημέρωσης West Channel συντονίστρια του πάνελ, Μ. Τρεμόπουλος, ευρωβουλευτής, Ρ. Αικατερινάρη, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε., Μ. Αγγουράκης, ευρωβουλευτής
Tο δεύτερο πάνελ της εκδήλωσης (από δεξιά): Λ. Τσικριτζής, Μέλος Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης, Ε. Κικκινίδης, Πρ. Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών - Εργαστήριο Τεχνολογίας Περιβάλλοντος Παν/μιο Δυτικής Μακεδονίας, Α. Μαυρίδης Δημοσιογράφος της ΕΡΑ - συντονιστής του πάνελ, Χ. Σάββας, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης, Δ. Μαυροματίδης, Πρόεδρος ΤΕΕ / Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας
Aπό δεξιά: Στέφανος Μπίλλας, Πρόεδρος του Ινστιτούτου ACERT, Kωνσταντίνα Ναλμπάντη, Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου ACERT, Carlos Martin-Ruiz-de-Gordejuela Προϊστάμενος της Yπηρεσίας Τύπου και ΜΜΕ, Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη της αποστολής στο Λιγνιτωρυχείο «Νότιο Πεδίο» και στον ατμοηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ «Άγιος Δημήτριος»

Related Posts